Matfilosofien på Ambassaden Event

I et trekantet og teakkledd møterom ligger kokebøkene spredt utover bordflaten, nærmest som et verdenskart over matriket.

Book ditt event i dag!

Sidene blafrer mens det diskuteres ivrig om menysammensetning for et kommende arrangement. Det dreier seg ikke bare om smaker og ingredienser, men om å skape en atmosfære som reflekterer og forsterker hele arrangementets karakter.

Du blir det du spiser

En av de opprinnelige oppgavene til ambassadebygget var å bygge bro mellom to kulturer. I dag kan man nærmest dra på kulinarisk øyhopping mellom ulike kontinenter og matkulturer her.

For kalenderen til Ambassaden Event er full av kontraster. Årsmøte den ene dagen, jubileumsfest den neste. Kjøkkenet er alltid klart til å tilpasse seg enhver anledning.

Andreas titter innom kjøkken Charif El Messaoudi på Vinland som er en av husets restauranter.
Vi mener at maten er en hjørnestein i enhver vellykket sammenkomst. Maten skal ikke bare tilfredsstille sulten, men også forsterke stemningen og atmosfæren for hvert eneste arrangement.
Andreas Viestad

Kledd i cordfløyel fra topp til tå minner Andreas Viestad nesten om en ekspedisjonsleder på vei mot nye eventyr, der han gestikulerer engasjert over de åpne kokebøkene. Han har utviklet de ulike konseptene for alt som er spiselig på huset, og er involvert i det meste som vil forme gjestenes opplevelse. I tett samarbeid med sidemannen, kjøkkensjef Qaaqqutsiaq Fenger, utarbeides nå menyen for det kommende arrangementet.

– Maten vi spiser, og ikke minst måten vi spiser den på, har en utrolig innvirkning på stemningen som skapes i et rom, forteller Qaaqqutsiaq. Det er ganske markant forskjell i stemningen som skapes av for eksempel runde bord og hvite duker, kontra stående servering fra food stalls. Vår oppgave er å skape gode settinger for fantastiske matopplevelser, som bidrar til å bygge oppunder en ønsket stemning eller tone for et arrangement.  

Andreas og Qaaqutsiaq er ekstremt imponert over vinkjelleren som husets sommelier Francesco Marzola har bygget over de siste årene.

Matopplevelser i kjernen

Fenger har omfattende erfaring innen logistikk rundt store arrangementer, og vet hva som skal til for å gjøre Viestads ideer til virkelighet. Han forklarer hvordan det å lage mat til events er noe helt annet enn å lage mat til en restaurant.

– Man må kontinuerlig tilpasse seg gjestenes behov og ønsker, og ta hensyn til arrangementets identitet. Samtidig skal alt ha en signatur som er gjenkjennelig som Ambassadens. Videre trekker duoen frem hvordan selve utformingen av bygget er lagt til rette for at maten skal spille en sentral rolle.

– Ambassadens unike tilnærming, hvor vi har laget en åpen infrastruktur der gjestene kan se maten bli til og ha direkte kontakt med kokkene, skiller seg fra tradisjonelle eventlokaler hvor matlagingen skjer bak kulissene. Når man kjenner duften av rosmarin spre seg fra grillen og utover i eventlokalet, oppstår det umiddelbart en forventning.

At filosofien deres fungerer i praksis, er gjestene det levende beviset på. Ta for eksempel en hendelse fra et nylig arrangement for 300 gjester:

– Etter talene var det litt sånn friminuttstemning rundt bordene før maten skulle serveres, forteller Viestad. – Da vi startet serveringen og det nærmest fløy ut 300 tallerkener samtidig, var det virkelig som om noen trykket på en bryter. En lun og deilig matro forplantet seg i hele lokalet på bare noen sekunder. Qaaqqutsiaq nikker bekreftende mens makkeren forteller, før blikkene deres møtes i noen sekunders ettertenksomhet. – Det var et vakkert øyeblikk.

Book ditt event i dag!

Eksterne lenker