En perle fra innsiden ut

Skjønnhet kommer som kjent innenfra, og det må da også gjelde for bygninger? Ambassaden er langt fra den eneste kjekkasen rundt Solli plass med en plettfri fasade, men utforsker du byggets interiør vil du finne både substans og kvalitet i hver minste detalj.

Fra teak til linoleum og tilbake

Det var ikke bare enkelt å se Ambassadens indre skjønnhet da vi overtok nøklene fra amerikanerne for å bygge Oslos nye storstue med plass til alle typer eventer og arrangement. Opp gjennom årene var mye blitt fikset på, dekket til og endret. Linoleum, strietapet og lysstoffrør var smurt i tykke lag over fordums prakt, men den var der – klar for å hentes tilbake. Ermer ble brettet opp, og ideer lagt på bordet. Det høres kanskje rart ut, men på mange måter var det Saarinen selv som guidet oss i alle beslutninger.

Hver gang vi testet en løsning, var det bygget som ga oss svaret på om vi kunne gå videre med den
Mariann Paulsen, Paulsen & Nilsen interiør

Tidløs løsrivelse

Etter at huset ble strippet for alt som ikke hørte hjemme her, ble den tidløse varmen bragt tilbake. Vi skal ikke gå i detalj på hvor mange tusen originale messingskruer som ble vasket og gjenbrukt, eller hvor mange meter teaklister som ble slipt og oljet (hint: veldig mange), men det var ikke gjort på en helg, for å si det sånn. Akkurat dette kan du forresten lese mer om i D2 (link til artikkel) hvis du vil vite svaret.

Poenget er at på Ambassaden følger vi ikke trender. En løsning vi gjør i dag bør være like god om 50 år. Her vil vi bevare den tidløse følelsen som gjorde bygget så interessant i utgangspunktet. Det er derfor Ambassaden alltid føles riktig – i 2024 så vel som i 1959. Og for en 25-årsdag så vel som for et gullbryllup.

Går du forbi Ambassaden på kveldstid nå, vil du igjen kunne se rett inn på det vakre interiøret gjennom 577 opplyste vinduer. Arkitekt Jonas Norsted i Atelier Oslo forteller at det var en milepæl å kunne fjerne speilglasset som var satt opp for å skjule alt som foregikk på innsiden av den amerikanske ambassaden, og endelig kunne åpne opp mot verden.

Et besøk på Ambassaden er en reise

Vi hadde mange ideer for Ambassaden. Bygget sa nei til noen, og byantikvaren sa nei til andre. Men de aller beste løsningene kom seg gjennom nåløyet, til glede for alle som besøker Ambassaden i dag. Huset har blitt så mye mer enn en bygning – Ambassaden er en destinasjon, og det gjør at det også er det perfekte stedet å arrangere et event.

Spenningen som skapes av bygget kan erstatte mye man ville pøst på med i et mer ensformig lokale. Her trenger du ikke det konstante påfyllet av underholdning, men kan heller ta gjestene dine med på en reise gjennom bygget – fra champagne på takterrassen, til lunsj i det vakre Saarinen-rommet, eller fest i eventlokalet.

Ambassaden kan lett tilpasses ditt arrangement, men vil alltid ha en tydelig identitet som gir det lille ekstra. Det er et rom for alt på Ambassaden.

Tunnelen som fører ned til eventlokalene er for mange starten på reisen. Uttrykket skifter fra event til event med bruk av egen identitet og grafikk, som ved hjelp av LED-flater og speil fyller hele rommet og skaper akkurat den stemningen du ønsker. Her transporteres gjestene på en elegant måte inn i den verdenen du vil skape.

Dagslys under bakken

Vel nede i eventlokalet befinner du deg under bakken og det opprinnelige bygget, men takket være dagslys som flommer inn fra sluser langs taket er den luftige følelsen godt bevart. Den nybygde delen av Ambassaden, som med stor tålmodighet ble meislet ut av fjellet som bygget stod på, føles som en naturlig forlengelse. Her er elementer fra Saarinens verk nytolket og ivaretatt.

Retter du blikket oppover vil du legge merke til diamantformene i taket. Disse reflekterer det ikoniske taket i auditoriet, som ligger direkte over deg. I lokalet finner du materialvalg som er gjennomgående for bygget, og som skaper en varme og intimitet selv når de fleksible veggene åpnes opp og salen er på sitt største. Eventlokalet er et sted der gammelt møter nytt. Det huser alle moderne fasiliteter du kan ønske deg på et event, samtidig som du får følelsen av å være på et sted med historie.

Rom for mangfold

Noe av det unike med Ambassaden Event er hvor enkelt det er å skape følelsen av at eventet ditt hører hjemme her. Det er ikke en sliten hotell-lobby som du må bruke masse ressurser på å pimpe opp for å skape feststemning, eller en ærverdig ballsal med krystall-lysekroner som insisterer på å se ut som seg selv uansett hva du tilfører.

Eventsalen vår er skapt med tanke på mangfoldet av arrangementer som skal finne sted her. Lokalet er vakkert nok i seg selv til at du slipper å dresse det, men tidløst nok til å kunne tilpasses alle stiler.

Midt i det som skjer

Med et event på Ambassaden er du midt i det som skjer – på mange måter. Ikke bare befinner du deg midt i byen, du kommer også rett inn i lokalet uten å lete deg gjennom snirklete ganger på et stort messeområde, mens du lurer på om du tok feil vei ved forrige hjørne.

På et event vil du også befinne deg midt i det som skjer på et kulinarisk plan. Her har vi løftet kjøkkenet frem fra de mørke kroker, og lar deg se kokkene forberede den neste munnfullen foran øynene dine. God mat og drikke er en del av essensen på et event hos oss, derfor føles det riktig å la det ta sin plass gjennom hele arrangementet.

Kvaliteten på Ambassaden reflekterer kvaliteten på din bedrift. Vil du gi gjestene dine en stor opplevelse som de vil huske? Ja, da vet du hva du bør gjøre!

Book ditt neste event på Ambassaden i dag.

Eksterne lenker